Πέος: 5 τρόποι να μάθεις αν είναι καλά στην υγεία του!

Το πέος είναι το καμάρι κάθε άντρα και ο λόγος που νιώθει αρσενικό. Και καλά κάνει. Δυστυχώς, κάποιοι αγνοούν τα μηνύματα που τους στέλνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στη στύση όσο και στη γενικότερη λειτουργία του αντρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε; Πότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε; Το καλό νέο είναι πως υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία μας προειδοποιούν πως κάτι δεν πάει καλά με το μικρό μας φίλο (το μικρό μην το πάρει τοις μετρητοίς). Τα κακά, είναι πως σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω περιπτώσεις θα πρέπει άμεσα να επισκεφτείς τον ουρολόγο σου, διαβάζουμε στο koolnews.gr

Γδάρσιμο και ανομοιομορφία

Αν παρατηρήσεις κόκκινα, ανομοιόμορφα σημάδια ακριβώς κάτω από το κεφάλι του πέους σου και δεν έχεις κάνει σεξ πρόσφατα (που θα τα δικαιολογούσε), ούτε πονάς, είναι πιθανό να αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα. Τα συμπτώματα αυτά είναι συνήθως μήνυμα καρκίνου της περιοχής γι’ αυτό και στην παραμικρή υποψία θα πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου.

Σκληρό δέρμα στο κεφάλι

Είτε σε πονάει, είτε όχι οποιαδήποτε διαφορά στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να σε ανησυχήσει. Συνήθως το σκληρό δέρμα στην περιοχή συνοδεύεται από μικρά άσπρα σημάδια και αποδίδεται στη δερματική πάθηση που ονομάζεται «Σκληροατροφικός Λειχήνας» η οποία έχει χρόνιο φλεγμονώδη χαρακτήρα που σκληραίνει το δέρμα.

Δώσε σημασία στην καμπύλη

Κάποια άντρες βλέπουν κάποια στιγμή της ζωής τους το πέος τους να αλλάζει πορεία, να στραβώνει. Παρότι η πρώτη αντίδραση είναι φόβος, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου οι στύσεις συνοδεύονται με πόνο, είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα συμβουλευτούν άμεσα ειδικό ουρολόγο, γιατί ελπίζουν η κάμψη αυτή να είναι παροδική. Δυστυχώς, υπάρχει μεν η πιθανότητα να υποχωρήσει ο πόνος, όχι όμως και η κάμψη η οποία σε πολλές περιπτώσεις αυξάνει. Η απάντηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η νόσος του Peyronie, που μπορεί να μην σχετίζεται με λοιμώξεις ή καρκίνο, είναι όμως η αιτία που πολλοί άντρες έχασαν τη σεξουαλική τους ζωή.

Το αίμα δεν είναι ποτέ ακίνδυνο

Αν λοιπόν παρατηρήσεις αίμα στα ούρα ή η όλη διαδικασία είναι επώδυνη για σένα, προφανώς το ουροποιητικό σου σύστημα νοσεί. Μην το αγνοείς καθώς το αίμα υποδεικνύει από πέτρες στα νεφρά και προστάτη μέχρι καρκίνο. Μάλιστα, οι ουρολόγοι υποστηρίζουν πως «το αίμα στα ούρα είναι καρκίνος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Οι όρχεις λένε πάντα την αλήθεια

Μην τους αγνοείς ειδικά αν είσαι μεταξύ 15 – 35 χρόνων όπου ο καρκίνος των όρχεων είναι πιο πιθανός. Ασυνήθιστες μάζες ή μικροί σβώλοι στην περιοχή των όρχεων είναι σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά. Μια αυτοεξέταση μία φορά το μήνα μπορεί να σε βοηθήσει να προλάβεις τα χειρότερα καθώς η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου είναι στο 99% των περιπτώσεων θεραπεύσιμη με την προϋπόθεση πως θα διαγνωστεί εγκαίρως

ΠΗΓΗ: fnews.gr