Υλικά – Κρέπες
Για τις κρέπες
2 αυγά
400 ml γάλα
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
50 γρ. λιωμένο βούτυρο για το ψήσιμο
Για την γέμιση
300 γρ. πραλίνα
20 φράουλες
Τριμμένο μπισκότο
Διαδικασία
Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, τις βανίλιες, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε με πινέλο βούτυρο όλη την επιφάνεια.
Με μία βαθιά κουτάλα ρίχνουμε μείγμα στη μέση του τηγανιού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Όταν αρχίσει να ξεκόλλα, γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
Γεμίζουμε τις κρέπες με πραλίνα, τριμμένο μπισκότο και φράουλες κομμένες σε φέτες.
Η Αγγελική Νικολούλη έρχεται απόψε με πολλές αποκαλύψεις – Το καθηλωτικό τρέιλερ
Eurovision 2025: Πώς σχολίασαν οι πρωινές εκπομπές Παπαρίζου και Ρουβά – Κόλαφος ο Λιάγκας