Αυτό το άρθρο προσφέρει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα ζουμερό cheesecake λεμόνι, ιδανικό για μετά την Τσικνοπέμπτη.
Με απλά υλικά όπως μπισκότα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι και χυμό λεμονιού, η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας τραγανής βάσης και μιας αέρινης κρέμας.
Το cheesecake ψύχεται για αρκετές ώρες και σερβίρεται με λεπτές ροδέλες λεμονιού για πρόσθετη γεύση και διακόσμηση.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Ένα γλυκό με λεμόνι είναι η καλύτερη ιδέα μετά την Τσικνοπέμπτη. Θα φτιάξεις λοιπόν πανεύκολα ένα ανάλαφρο και γευστικό cheesecake με γεύση λεμόνι.
Συστατικά
- 150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 300 γρ. γιαούρτι
- 500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
- άχνη ζάχαρη
- Χυμό 2 λεμόνια
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάση
- Θρυμματίζεις τα μπισκότα
- Λιώνεις το βούτυρο, το βάζεις σε ένα μπολ, ρίχνεις τα μπισκότα και ανακατεύσεις καλά
- Απλώνεις τη βάση σε ένα τσέρκι με λαδόκολλα και την πιέζεις με τη σπάτουλα
- Βάζεις την βάση στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
Κρέμα
- Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις με τη σπάτουλα την κρέμα
- Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
- Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.
Photo: iStock