Η συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απαιτούνται γίγαντες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ, πιπεριές, σέλερι, καρότα, άνηθος και ελαιόλαδο.
Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των γιγάντων, σοτάρισμα των λαχανικών και ψήσιμο στο φούρνο με όλα τα υλικά. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Οι γίγαντες είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και παράλληλα θρεπτικοί και πεντανόστιμοι.
Συστατικά
- 1/2 κιλό γίγαντες μουλιασμένους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σουρώνεις καλά τους γίγαντες ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τους γίγαντες και τους αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφαιρώντας τον αφρό
- Τους σουρώνεις μόλις είναι έτοιμοι και κρατάς 200 ml από το νερό
- Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγανάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλερι και τα καρότα και για 5 περίπου λεπτά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βάζεις τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό από τους γίγαντες, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι
- Αφήνεις τους γίγαντες να ψηθούν για 1 περίπου ώρα
- Σερβίρεις με ζεστό ψωμί.
Photo: iStock
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα