Η συνταγή για τις πένες τουρλού με κοτόπουλο και λαχανικά, που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος, συνδυάζει την άνοιξη με γεύσεις και χρώματα.
Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των πενών, τηγάνισμα λαχανικών όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές, και την παρασκευή μιας νόστιμης σάλτσας με χυμό ντομάτας και ζωμό λαχανικών.
Το πιάτο ολοκληρώνεται με ελαιόλαδο και προαιρετικά τριμμένη φέτα, προσφέροντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
Αν υπάρχει ένα πιάτο που παντρεύει τη θαλπωρή του σπιτικού φαγητού με την έκρηξη των χρωμάτων και των αρωμάτων, αυτό είναι οι πένες τουρλού με κοτόπουλο και λαχανικά. Η πιο ανοιξιάτικη μακαρονάδα έρχεται από την κουζίνα του Πέτρου Συρίγου και θα σας ξετρελάνει!
Υλικά – H πιο ανοιξιάτικη μακαρονάδα που θα σας ξετρελάνει
- 300 γρ. πέννες
- 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 16 ντοματίνια
- 2 κολοκυθάκια µέτρια
- 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 καρότο
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό
- Ρίγανη,μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, 4 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Βράζουμε το καρότο για 12 λεπτά και το κρυώνουμε.
Τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο όλα τα λαχανικά, ξεκινώντας από την μελιτζάνα και στην συνέχεια το κολοκύθι και τις πιπεριές.
Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ανεβεί η θερμοκρασία, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα τηγανισμένα λαχανικά και το καρότο. Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών (όπου έχουμε ανακατέψει με περίπου 1/2 κούπα νερό) και στην συνέχεια προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε και τις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανή και το μαϊντανό. Σερβίρουμε σε πιατέλα και, αν θέλουμε, τρίβουμε και φέτα από πάνω.
Τελειώνουμε περιχύνοντας 3 κουταλιές ελαιόλαδο από πάνω.