Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ με σπανάκι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνηθο, αυγά, γάλα, ελαιόλαδο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και φέτα.
Η διαδικασία είναι απλή, περιλαμβάνοντας ανάμειξη και ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Το κέικ αυτό αποτελεί μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σχολικά σνακ, πρωινά ή ελαφριά δείπνα, προσφέροντας έναν έξυπνο τρόπο για να εντάξουν τα παιδιά το σπανάκι στη διατροφή τους.
Διαβάστε παρακάτω
Σε ένα λαχταριστό κέικ δεν αντιστάθηκε ποτέ… κανένας! H Νεκταρία Κοκκινάκη , σήμερα, έχει το νοστιμότερο. Φτιάχνει κέικ με σπανάκι, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι…
Υλικά – κέικ
200 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
100 ml γάλα πλήρες
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφρά, πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε ξανά.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και λαδώνουμε και αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45-50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Αποτελεί μοναδική ιδέα για το σχολείο, το πρωινό, ακόμα και για ένα light βραδινό… Είναι, παράλληλα, και ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα παιδιά σπανάκι.