Ένα ταξίδι γεύσεων και πολυτελείας στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, γνωστό για την προσέγγιση του στη «zero-waste» κουζίνα. Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης μοναδικά κρασιά και τη δυνατότητα να δειπνήσουν υπό το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και ρομαντισμού.

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ατελείωτες δυνατότητες για εξερεύνηση, μην παραλείψετε να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια, τέχνη και βιωσιμότητα. Το Λονδίνο, με τα πανέμορφα μνημεία του, τα εξαιρετικά μουσεία και τις μαγευτικές γειτονιές, είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε εξαιρετικά δείπνα και γευστικές περιπέτειες. Και τι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα δείπνο σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης;

Στο Greenwich, μια περιοχή γεμάτη πολιτιστική κληρονομιά, μπορείτε να ζήσετε μια γαστρονομική βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Το μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Old Royal Naval College, γνωστό για την ιστορική του σημασία και την εκπληκτική του αρχιτεκτονική, μετατρέπεται για μερικές νύχτες του χειμώνα σε έναν υπερπολυτελή χώρο γαστρονομικής απόλαυσης.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Η πρώτη από τις μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, με τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, ιδιοκτήτη του μηδενικών αποβλήτων εστιατορίου Silo, να επιμελείται το τριών πιάτων μενού που υπόσχεται να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σεφ θα αποκαλύψει την τέχνη του zero-waste μαγειρικής με γεύσεις που ξεχωρίζουν και πιάτα φτιαγμένα από υλικά που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, χωρίς να αφήνουν απολύτως τίποτα να πάει χαμένο.

Η γαστρονομική εμπειρία ξεκινά με εκλεκτούς μεζέδες και βιώσιμα αγγλικά κρασιά, και στη συνέχεια ακολουθεί το μενού με τρία πιάτα, με την επιλογή να συνοδευτεί από μοναδικά κρασιά ή αλκοολούχα φυτικά ποτά. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η δυνατότητα να απολαύσετε το δείπνο σας κάτω από το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, Helios, το μεγαλύτερο αστέρι του γαλαξία, που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορίας και μαγείας στο χώρο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση από τον σεφ, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της δημιουργίας βιώσιμων πιάτων και την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της γαστρονομίας.

Για τους ρομαντικούς του Λονδίνου, η Valentine’s Dinner στις 14 Φεβρουαρίου υπόσχεται να είναι μια εμπειρία γεμάτη ρομαντισμό και μαγεία. Στο Painted Hall του Greenwich, με το ζεστό φως και τη ζωντανή μουσική, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού, συνοδευόμενο από σαμπάνια, ενώ οι ζευγάρια θα μπορέσουν να ζήσουν την απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα με serenades και ροζ τριαντάφυλλα ως αναμνηστικό της βραδιάς.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Οι τιμές για τη βιώσιμη γαστρονομική εμπειρία ξεκινούν από £150 ανά άτομο, ενώ το Valentine’s Dinner είναι διαθέσιμο για £125.

Ποιος είναι ο σεφ Douglas McMaster

Ο Douglas McMaster ξεκίνησε την γαστρονομική του πορεία το 2003 στο τότε εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, Winteringham Fields, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να εργαστεί στο St. JOHN του Fergus Henderson, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της καριέρας του. Στη συνέχεια, πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια δουλεύοντας σε διάσημα εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως το The Fat Duck του Heston Blumenthal και το Noma στην Κοπεγχάγη, που έχει δύο αστέρια Michelin. Το 2011, ο McMaster λάνσαρε το Wasted, ένα pop-up εστιατόριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, δοκιμάζοντας την έννοια του zero-waste στη γαστρονομία.

Το 2014 άνοιξε το Silo στο Μπράιτον, επιτυγχάνοντας την πλήρη βιωσιμότητα με καινοτόμες πρακτικές όπως η παράδοση προϊόντων χωρίς συσκευασίες και η κομποστοποίηση εντός του χώρου. Το Silo έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Observer Food Monthly Award για το «Ηθικότερο Εστιατόριο της Βρετανίας» το 2016, και το βραβείο «Πιο Καινοτόμο Εστιατόριο» στα Craft Guild of Chefs Awards το 2018. Πρόσφατα, το Silo επιλέχθηκε για υποψηφιότητα στα ‘World Restaurant Awards 2019’ για την καινοτομία και τις ηθικές πρακτικές του.

Με μια σειρά από σημαντικά βραβεία, όπως το «BBC Young Chef of the Year» και το «Πιο Καινοτόμος Σεφ της Βρετανίας», ο Douglas McMaster έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην sustainable γαστρονομία.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Τα 25 ωραιότερα μέρη για να ταξιδέψετε το 2025

Το άρθρο αναδεικνύει τα 25 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2025, επισημαίνοντας προορισμούς που προάγουν τον βιώσιμο τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Κάθε προορισμός προσφέρει μοναδικές εμπειρίες,...

Πάμε μια ημερήσια εξόρμηση: Ιδέες για break λίγων ωρών από τη Θεσσαλονίκη

Ανακαλύψτε μοναδικές ιδέες για ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη που θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τη φύση. Από το ιστορικό χωριό Εξοχή Δράμας μέχρι την...

Σεβίλλη: Ένα γευστικό ταξίδι στον ήχο της Ανδαλουσίας

Η Σεβίλλη, με την ατμόσφαιρα του φλαμένκο και το ζεστό φως της Ανδαλουσίας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει παράδοση και δημιουργικότητα. Τα τάπας, οι κλασικές γευστικές...

Διακοπές: Η χώρα που σας προσκαλεί να την επισκεφθείτε για να ξεκουραστείτε καλύτερα

Η Σουηδία αναδεικνύεται ως ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την απόλυτη εμπειρία ύπνου, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες υπνοτουρισμού. Με ήσυχα νησιά και φυσικά τοπία, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν...

Lonely Planet: Τα πιο όμορφα ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε

Το άρθρο της Lonely Planet αναδεικνύει τα πιο όμορφα ελληνικά χωριά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τη μοναδική «ζωή στο χωριό». Από τη...

Στα βήματα της αυτοκράτειρας Σίσσυ: Ανακαλύπτοντας την κρυφή ομορφιά του Bad Ischl

Το Bad Ischl, το ιστορικό αυστριακό θέρετρο που υπηρέτησε ως καταφύγιο για τους αυτοκράτορες, αναδεικνύει τη μοναδική του γοητεία το 2024, καθώς φιλοξενεί δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής...

Τουρισμός: Οι επτά φρέσκες τάσεις που θα διακριθούν φέτος

Ο τουρισμός στην Ευρώπη, και ειδικότερα στην Ελλάδα, βιώνει μια σημαντική μεταμόρφωση, με τις νέες τάσεις να αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη προτίμηση για βιώσιμες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες ταξιδιωτικές επιλογές....

Ταξίδι: Νέα ρεύματα από εναλλακτικές πλατφόρμες κρατήσεων για διαμονή και καταλύματα

Το άρθρο εξετάζει την αναδυόμενη τάση εναλλακτικών πλατφορμών κρατήσεων καταλυμάτων, οι οποίες προσφέρουν νέες επιλογές για ταξιδιώτες που αναζητούν βιώσιμες και τοπικά υποστηριζόμενες εμπειρίες. Αν και οι γνωστές...

5 μαγευτικά ταξίδια στην Αφρική – Θα σας μείνουν αξέχαστα

Η Αφρική είναι ένας προορισμός γεμάτος μαγευτικές εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με καμία άλλη ήπειρο. Από την εντυπωσιακή Μεγάλη Μετανάστευση στις πεδιάδες της Κένυας και της Τανζανίας μέχρι...

Χιονοστιβάδα Διασκέδασης: Τα καλύτερα Après Ski μέρη της Ευρώπης

Ανακαλύψτε τη μαγεία του après ski στην Ευρώπη με τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε την après ski εμπειρία. Από τη ζωντανή ατμόσφαιρα του Μπάνσκο μέχρι την κομψότητα...

Tripadvisor: Αυτή η πόλη αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως

Η Ρώμη έχει ανακηρυχθεί ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως σύμφωνα με τα βραβεία "Travelers' Choice Awards Best of the Best Destinations" του Tripadvisor. Με την πλούσια γαστρονομική της...

Philipp Plein: Τάσεις, πολυτέλεια και vegan κουζίνα

Ο Philipp Plein φέρνει μια νέα διάσταση στη γαστρονομία του Μιλάνου με το La Jungle De Plein, ένα πολυτελές vegan bistrot που επαναστατεί στη φυτική κουζίνα. Το εστιατόριο...

Rosewood Amsterdam: Η μεταμόρφωση του Παλατιού της Δικαιοσύνης σε ένα θαύμα φιλοξενίας

Το Rosewood Amsterdam, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο που θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Ιουνίου 2025, ενσωματώνει την ιστορία του πρώην Παλατιού της Δικαιοσύνης, αναδεικνύοντας την πλούσια...

Πέντε μαγευτικά ταξίδια στην Ευρώπη για το 2025

Το 2025 προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για μαγευτικά ταξίδια στην Ευρώπη, με πέντε προορισμούς που ξεχωρίζουν. Από την μαγευτική Λαπωνία και τις αχανείς ακτές της Ιρλανδίας, μέχρι τις φυσικές...

Ξενάγηση στα μαγευτικά κάστρα της Σκωτίας – Από τα ερείπια των βράχων ως τα σύγχρονα βασιλικά σπίτια

Η Σκωτία, με τα μαγευτικά της κάστρα, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική της χώρας. Από τα εντυπωσιακά ερείπια του κάστρου Dunnottar μέχρι...

Condé Nast Traveller: Τα επτά μνημεία του κόσμου για το 2025

Το άρθρο του Condé Nast Traveller παρουσιάζει τα επτά μνημεία του κόσμου για το 2025, αναδεικνύοντας μοναδικά πολιτιστικά και φυσικά σημεία από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Από το...

Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε ως η πιο «έξυπνη» παγκοσμίως

Η Ζυρίχη έχει αναδειχθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ως η πιο "έξυπνη" πόλη του κόσμου, σύμφωνα με τον Δείκτη Έξυπνων Πόλεων που δημοσίευσε το Διεθνές Ινστιτούτο για τη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ