Το άρθρο παρουσιάζει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, γνωστό για την προσέγγιση του στη «zero-waste» κουζίνα. Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης μοναδικά κρασιά και τη δυνατότητα να δειπνήσουν υπό το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και ρομαντισμού.
Αν βρεθείτε στο Λονδίνο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ατελείωτες δυνατότητες για εξερεύνηση, μην παραλείψετε να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια, τέχνη και βιωσιμότητα. Το Λονδίνο, με τα πανέμορφα μνημεία του, τα εξαιρετικά μουσεία και τις μαγευτικές γειτονιές, είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε εξαιρετικά δείπνα και γευστικές περιπέτειες. Και τι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα δείπνο σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης;
Στο Greenwich, μια περιοχή γεμάτη πολιτιστική κληρονομιά, μπορείτε να ζήσετε μια γαστρονομική βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Το μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Old Royal Naval College, γνωστό για την ιστορική του σημασία και την εκπληκτική του αρχιτεκτονική, μετατρέπεται για μερικές νύχτες του χειμώνα σε έναν υπερπολυτελή χώρο γαστρονομικής απόλαυσης.
Η πρώτη από τις μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, με τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, ιδιοκτήτη του μηδενικών αποβλήτων εστιατορίου Silo, να επιμελείται το τριών πιάτων μενού που υπόσχεται να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σεφ θα αποκαλύψει την τέχνη του zero-waste μαγειρικής με γεύσεις που ξεχωρίζουν και πιάτα φτιαγμένα από υλικά που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, χωρίς να αφήνουν απολύτως τίποτα να πάει χαμένο.
Η γαστρονομική εμπειρία ξεκινά με εκλεκτούς μεζέδες και βιώσιμα αγγλικά κρασιά, και στη συνέχεια ακολουθεί το μενού με τρία πιάτα, με την επιλογή να συνοδευτεί από μοναδικά κρασιά ή αλκοολούχα φυτικά ποτά. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η δυνατότητα να απολαύσετε το δείπνο σας κάτω από το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, Helios, το μεγαλύτερο αστέρι του γαλαξία, που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορίας και μαγείας στο χώρο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση από τον σεφ, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της δημιουργίας βιώσιμων πιάτων και την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της γαστρονομίας.
Για τους ρομαντικούς του Λονδίνου, η Valentine’s Dinner στις 14 Φεβρουαρίου υπόσχεται να είναι μια εμπειρία γεμάτη ρομαντισμό και μαγεία. Στο Painted Hall του Greenwich, με το ζεστό φως και τη ζωντανή μουσική, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού, συνοδευόμενο από σαμπάνια, ενώ οι ζευγάρια θα μπορέσουν να ζήσουν την απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα με serenades και ροζ τριαντάφυλλα ως αναμνηστικό της βραδιάς.
Οι τιμές για τη βιώσιμη γαστρονομική εμπειρία ξεκινούν από £150 ανά άτομο, ενώ το Valentine’s Dinner είναι διαθέσιμο για £125.
Ποιος είναι ο σεφ Douglas McMaster
Ο Douglas McMaster ξεκίνησε την γαστρονομική του πορεία το 2003 στο τότε εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, Winteringham Fields, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να εργαστεί στο St. JOHN του Fergus Henderson, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της καριέρας του. Στη συνέχεια, πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια δουλεύοντας σε διάσημα εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως το The Fat Duck του Heston Blumenthal και το Noma στην Κοπεγχάγη, που έχει δύο αστέρια Michelin. Το 2011, ο McMaster λάνσαρε το Wasted, ένα pop-up εστιατόριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, δοκιμάζοντας την έννοια του zero-waste στη γαστρονομία.
Το 2014 άνοιξε το Silo στο Μπράιτον, επιτυγχάνοντας την πλήρη βιωσιμότητα με καινοτόμες πρακτικές όπως η παράδοση προϊόντων χωρίς συσκευασίες και η κομποστοποίηση εντός του χώρου. Το Silo έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Observer Food Monthly Award για το «Ηθικότερο Εστιατόριο της Βρετανίας» το 2016, και το βραβείο «Πιο Καινοτόμο Εστιατόριο» στα Craft Guild of Chefs Awards το 2018. Πρόσφατα, το Silo επιλέχθηκε για υποψηφιότητα στα ‘World Restaurant Awards 2019’ για την καινοτομία και τις ηθικές πρακτικές του.
Με μια σειρά από σημαντικά βραβεία, όπως το «BBC Young Chef of the Year» και το «Πιο Καινοτόμος Σεφ της Βρετανίας», ο Douglas McMaster έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην sustainable γαστρονομία.