Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το video clip του τραγουδιού «Αστερομάτας», με το οποίο η Klavdia θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στον Φωκά Ευαγγελινό και τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε δύο συμβολικές τοποθεσίες: τον Τετράλοφο Κοζάνης και τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Ο Τετράλοφος, που διατηρεί την πολιτιστική του κληρονομιά, φιλοξένησε και περίπου 30 ντόπιους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ ο Ναός του Ποσειδώνα, αρχαίο μνημείο, θα προσφέρει έναν επιπλέον συμβολισμό της σύνδεσης του αρχαίου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το τραγούδι «Αστερομάτα» με το οποίο η Klavdia θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2025.
Για το video clip της ελληνικής αποστολής, της οποίας καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, έχουν επιλεχθεί δυο μέρη, το καθένα με τον δικό του ιδιαίτερο συμβολισμό για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με το eurovisionfun.com, tην Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα που μας πέρασαν, η Klavdia ήταν στο Τετράλοφο Κοζάνης, όπου πραγματοποίησε τα γυρίσματα για το πρώτο μέρος του video clip, του οποίου τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Μπενιουδάκης.
Ο Τετράλοφος, είναι ένα ορεινό χωριό της Κοζάνης, το οποίο κατοικείται κατά βάση από Πόντιους προσφυγικής καταγωγής, που μετοίκησαν στην Ελλάδα, μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922-1924. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 300, ωστόσο διατηρείται αυθεντικά η πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και συνεχίστηκαν μέχρι και τη Δευτέρα και ξεκινούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκληρώνονταν αργά τη νύχτα. Στο video clip συμμετείχαν και περίπου 30 κάτοικοι του χωριού.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Τετράλοφος Κοζάνης, δεν είναι το μοναδικό μέρος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το video clip της Αστερομάτας.
Τις επόμενες ημέρες η Klavdia θα μεταβεί και στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, για να πραγματοποιήσει γυρίσματα και εκεί. Το εμβληματικό ιερό των Αρχαίων Ελλήνων για τον Θεό της Θάλασσας, χτίστηκε περίπου στο 440 π.Χ., την περίοδο που ο Περικλής έχτισε και την Ακρόπολη.
Αποτελεί ένα τοπόσημο με διεθνή ακτινοβολία και ένα αρχαιολογικό χώρο που έρχονται να θαυμάσουν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο.
Μέσω των δύο αυτών τοποθεσιών, η Klavdia και η καλλιτεχνική ομάδα, επιθυμεί να προβάλει την σύνδεση του αρχαίου, αλλά και του νεότερου ελληνικού πολιτισμού μας. Την αδιάκοπη αυτή σύνδεση που υπάρχει από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα και να αναδείξει δύο ιδιαίτερες πτυχές της ελληνικής ιστορίας.