Ο Μανώλης Παπαμακάριος, πρώην μπασκετμπολίστας, κρίθηκε ένοχος για τον ξυλοδαρμό της Μαντώς Τζαβάρα και καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και οπλοχρησία, ενώ αθώωσε για κλοπή και οπλοκατοχή.
Ο δικηγόρος της Τζαβάρα χαρακτήρισε την απόφαση δίκαιη αλλά επιεική, τονίζοντας τις σοβαρές σωματικές βλάβες που υπέστη η εντολέας του και εκφράζοντας ανησυχίες για την ικανότητα του Παπαμακάριου να ασχολείται με νέα παιδιά υπό αυτές τις συνθήκες.
Διαβάστε παρακάτω
Ολοκληρώθηκε η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό της Μαντώς Τζαβάρα από τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Μανώλη Παπαμακάριο.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μανώλη Παπαμακάριο για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ποινή με ποινή φυλάκισης 13 μηνών, ένοχο για την πράξη της απειλής με ποινή φυλάκισης 5 μήνες και ένοχο για την οπλοχρησία με ποινή φυλάκισης 3 μήνα.
Ο Μανώλης Παπαμακάριος αθωώθηκε για την πράξη της κλοπής και της οπλοκατοχής.
Η ποινή κατά συγχώνευση που του επιβλήθηκε, λοιπόν, είναι 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. (Διάβασε εδώ τι ισχυρίστηκαν οι δύο πλευρές στις καταθέσεις τους)
Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Μαντώς Τζαβάρα, Σταύρος Γεωργίου
Ο κ. Γεωργίου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν δίκαιη, αλλά ήταν επιεικής. Όμως ανακύπτει το ερώτημα εάν ένας άνθρωπος που θέλει να ασχολείται με νέα παιδιά μπορεί να το κάνει κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες τέτοιας καταδίκης και τέτοιων αδικημάτων», ενώ για τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Μανώλη Παπαμακάριο είπε:
«Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα σημάδια της κυρία Τζαβάρα έγιναν με μαχαίρι και ήταν μαχαίρια στο φρύδι, δεν ήταν οπουδήποτε ήταν στο κεφάλι και μάλιστα στο φρύδι, πάνω από το μάτι».
Όσο για το πώς είναι ψυχολογικά η εντολέας του, σημείωσε: «Η εντολέας μου ψυχολογικά,πέρασε και κάποιες μεταπτώσεις, προσπάθησε κάποια στιγμή να τον συγχωρήσει αλλά απεδείχθη ότι εκμεταλλεύτηκε ακόμα και την προσπάθεια της συγχώρεσης, γι’ αυτό και έκανε πίσω. Κάθε καταδίκη ενός κατηγορουμένου που δέχεται τις πράξεις τις όποιες τέλεσε, είναι μία δικαίωση. Θα μπορούσε να είναι αυστηρότερη η ποινή βέβαια για να υπάρξει παράδειγμα».
«Αν ασκήσει έφεση ο καταδικασθείς θα τα πούμε στο Εφετείο» κατέληξε ο κ. Γεωργίου.