Αυθεντική Ισπανική Πάεγια Θαλασσινών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για πάεγια με θαλασσινά περιλαμβάνει υλικά όπως γαρίδες, κοτόπουλο, τσορίζο, μύδια και ρύζι, συνδυασμένα με μπαχαρικά και λευκό κρασί. Ξεκινάτε σοτάροντας τις γαρίδες και το κοτόπουλο, προσθέτετε το λουκάνικο, κρεμμύδι, σκόρδο και βούτυρο, και στη συνέχεια το ρύζι με μπαχαρικά.

Μετά από λίγο, προσθέτετε το κρασί, τα μύδια και τον ζωμό με σαφράν, σιγοβράζοντας μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Τελειώνετε με τις γαρίδες, χυμό λεμονιού και μαϊντανό πριν σερβίρετε.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 24 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. κοτόπουλο ψαχνό
  • 70 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίζο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδα
  • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 400 γρ. ρύζι parboiled
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • ½ κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 800 γρ. μύδια ή αχιβάδες
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  • Μια πρέζα κλωστές σαφράν
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε σε ένα σκεύος. Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το σοτάρετε και αυτό αφού το αλατοπιπερώσετε. Προσθέστε στο τηγάνι το λουκάνικο σε κομματάκια (βγάζετε τη μεμβράνη) και ψήνετε ανακατεύοντας για ένα λεπτό. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Βάζετε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτετε το ρύζι. Προσθέστε την πάπρικα, καπνιστή πάπρικα και πιπέρι. Ανακατεύετε να αναμειχθούν και το ρύζι να πιάσει λάδια παντού.

Περιχύνετε με το κρασί. Μόλις πάρει μια βράση (1 λεπτό περίπου) προσθέτετε τις αχιβάδες και το ζωμό στον οποίο βάλατε το σαφράν. Σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να είναι μισοψημένο, 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις γαρίδες που σοτάρατε και σιγοβράζετε άλλα 10-15 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι ψημένο. Περιχύνετε με τον χυμό από ½ λεμόνι, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Συνταγή για ζουμερό cheesecake λεμόνι

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα ζουμερό cheesecake λεμόνι, ιδανικό για μετά την Τσικνοπέμπτη. Με απλά υλικά όπως μπισκότα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι και χυμό...

Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά

Η συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά προσφέρει μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για τους λάτρεις της μακαρονάδας. Απαιτεί 500 γρ. σπαγγέτι, ελαιόλαδο, σκόρδο, καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένο μαϊντανό,...

Συνταγή για νόστιμη και θρεπτική κοτόπιτα

Η κοτόπιτα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο γεύμα ή σνακ. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο χωριάτικο, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, σταφίδες και μπαχαρικά. Η...

«Κολασμένη» τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας – Ό,τι καλύτερο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Υλικά – τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας Για τη βάση2 συσκευασίες μπισκότα 100 γραμμ. βούτυροΓια τη μαρμελάδα250 γραμμ. φράουλες 50 γραμμ. ζάχαρηΓια τη γκανάζΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ350 γραμμ. κουβερτούρα 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της...

Michelin Guide 2025: Ένα vegan εστιατόριο και ένα με ελληνική κουζίνα έλαβαν αστέρι Michelin

Το «Plates London», που βρίσκεται στην Old Street, σερβίρει ένα εξ ολοκλήρου φυτικό μενού. Σύμφωνα με τον διάσημο «γαστρονομικό χάρτη», ο σεφ Kirk Haworth εντυπωσίασε «παίρνοντας την κλασική του...

Πενιχρές πίτες Μάνης: Ό,τι καλύτερο έχετε γευτεί

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τις πενιχρές πίτες Μάνης, προσφέροντας μια απλή και γευστική διαδικασία παρασκευής τους. Τα υλικά περιλαμβάνουν σκληρό αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό και αλάτι. Μετά...

Συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συστατικά1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι...

Με αυτή τη συνταγή θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας – Το τέλειο πιάτο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το άρθρο προτείνει μια συνταγή που υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο, ιδανική για τον Άγιο Βαλεντίνο. Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι Αρμπόριο, γαρίδες και έναν πλούσιο ζωμό από κεφάλια γαρίδας,...

Συνταγή για σοκολάτα μάφιν με πορτοκάλι

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σοκολάτα συναντά το πορτοκάλι σε ένα μάφιν που ο ουρανίσκος σου θα το επιθυμεί κάθε μέρα. Συστατικά200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει...

Τα πιο ρομαντικά γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – Πώς θα μαγέψετε το ταίρι σας

Red velvet cake Υλικά 800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις800 γραμμ. ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι2 κουταλάκια του γλυκού σόδα5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου228...

Συνταγή για νιόκι με μπρόκολο και τυρί

Τα νιόκι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά και ταιριάζουν τέλεια με το μπρόκολο. Συστατικά350 γρ. φρέσκια νιόκι 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο 3 κ.σ. σούπας τυρί κρέμα 1/2 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα Χυμός 1/2...

Ποτέ ξανά το κουνουπίδι δεν ήταν τόσο γευστικό – Η συνταγή που θα σας πείσει

Υλικά700 γρ. βρασμένο κουνουπίδι 1 πατάτα βρασμένη 4 αυγά 80 ml ελαιόλαδο 100 ml γάλα 80 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/2 πιπεριά Φλωρίνης 150 γρ. τυρί κρέμα 200 γρ. φέτα 200 γρ. mix τυριών Αλάτι & πιπέριΔιαδικασία –...

Συνταγή για ζυμαρικά alfredo

Μια γνήσια ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψεις. Συστατικά300 γρ. ζυμαρικά 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες 60 γρ. βούτυρο 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 350 ml γάλα 240 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα,...

Μερακλίδικος γύρος στο σπίτι – Πώς να τον ετοιμάσετε

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός! Μία φοβερή συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας και θα την λατρέψετε!Υλικά – Γύρος στο σπίτι600 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος 1 κ.γ....

Συνταγή για τρουφάκια με καστανάκι

Τα τρουφάκια με γέμιση κάστανο είναι η ωραιότερη λιχουδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Συστατικά1.200 γρ. κάστανα ωμά 2/3 φλ.. ζάχαρη άχνη 125 γρ. σοκολάτα 55% κακάο 2/3 φλ. βούτυρο τρούφα ζαχαροπλαστικής ή...

Βαγγέλης Νίκας: «Επιθυμώ να εκμεταλλευτώ τις απλές πρώτες ύλες με τον προσωπικό μου τρόπο στο fine dining»

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μαγειρική; Ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη στα 9 μου χρόνια, καθώς η μητέρα μου εργαζόταν όλη την ημέρα. Είδα ότι μου άρεσε πολύ...

Έχετε δοκιμάσει αλευρόπιτα; Ήρθε η στιγμή να ενθουσιάσετε τον ουρανίσκο σας

Υλικά – αλευρόπιτα 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.50ml ελαιόλαδο3 αυγά450 ml νερό1 πρέζα αλάτι100 γρ. βούτυρο350 γρ. φέτα ΔιαδικασίαΣε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι...

Άγιος Βαλεντίνος: Η τέλεια γαριδομακαρονάδα για τους ερωτευμένους

Υλικά – Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα 10 μεγάλες γαρίδες Ν.2 Μακαρόνια Ν. 6 ή λιγκουίνιΓια τη σάλτσα20 ml ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπέρια Φλωρίνης 1 πιπέρια κέρατο κίτρινη 20ml ούζο ή κρασί άσπρο 1...

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με εξωτική σος από μαρμελάδα μάνγκο

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει απειλητικά και εσύ θες να ετοιμάσεις κάτι νόστιμο, αλλά χωρίς πολύ κόπο. Σου έχουμε τη λύση! Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλου με μία μαρινάδα που θα ταξιδέψει τον...

Σοκολατένιες κρέπες και «κολασμένες» – Η ευκολότερη συνταγή

Υλικά – Κρέπες Για τις κρέπες2 αυγά400 ml γάλα30 γρ. λιωμένο βούτυρο2 βανίλιες1 κουταλάκι ζάχαρη1 πρέζα αλάτι200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.50 γρ. λιωμένο βούτυρο για το ψήσιμο Για την γέμιση300 γρ. πραλίνα20...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ