Μερακλίδικος γύρος στο σπίτι – Πώς να τον ετοιμάσετε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός! Μία φοβερή συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας και θα την λατρέψετε!

Υλικά – Γύρος στο σπίτι

  • 600 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.τ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.τ.γ. κάρυ
  • 1 κ.τ.γ. τσιμένι (προαιρετικά)
  • 1 κ.τ.σ θυμάρι τριμμένο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • 80 ml ηλιέλαιο

Διαδικασία

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές κάθετες φέτες και μετά σε ζουλιέν, τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο μπολ με τα ψιλοκομμένα κοτόπουλα, ανακατεύουμε με τα χέρια μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγες ώρες να μαριναριστεί, ακόμα καλύτερα και για ένα βράδυ.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και ψήνουμε σε δόσεις το κοτόπουλο, γιατί αν το βάλουμε όλο μαζί δεν θα ψηθεί σωστά.

Ψήνουμε την κάθε δόση και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε βάζοντας σε ένα μεγάλο πιάτο, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο, μην βάζετε λάδι στο τηγάνι.

Αν θέλουμε μπορούμε κάθε φορά να σβήνουμε με λεμόνι. Σερβίρουμε με πίτες, πατάτες τηγανιτές και τζατζίκι.

Extra tips

Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με μπούτι ξεκοκαλισμένο, κομμένο ζουλιέν, που είναι πιο ζουμερό απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο.

Προσοχή δεν γυρνάμε συνεχώς τα κομμάτια, όταν τα ψήσουμε, γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και δεν θα πάρουν ωραίο χρώμα.

Αν θέλετε το περνάτε σε καλαμάκι με ένα κρεμμύδι και βάζετε τις μαριναρισμένες φέτες τη μια πάνω στην άλλη. Ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα, καιχωρίς αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.

 Τόρι Σπέλινγκ: Αποκαλυπτική – «Έκανα τρίο – Τελικά μου αρέσουν οι άνδρες» (βίντεο)

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Το αυθεντικό λαμπρόψωμο που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας

Το άρθρο αναφέρεται στη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού λαμπρόψωμου, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Παρέχει αναλυτική συνταγή με τα απαραίτητα υλικά, όπως μαγιά, αλεύρι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, καθώς και...

Αυθεντική Ισπανική Πάεγια Θαλασσινών

Η συνταγή για πάεγια με θαλασσινά περιλαμβάνει υλικά όπως γαρίδες, κοτόπουλο, τσορίζο, μύδια και ρύζι, συνδυασμένα με μπαχαρικά και λευκό κρασί. Ξεκινάτε σοτάροντας τις γαρίδες και το κοτόπουλο, προσθέτετε...

Συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά

Η συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απαιτούνται γίγαντες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ,...

Συνταγή για ριζότο με μύδια

Αυτό το άρθρο προτείνει μια νόστιμη συνταγή για ριζότο με μύδια, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως ρύζι, μύδια, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό...

Συνταγή για mousse σοκολάτας bitter

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για mousse σοκολάτας bitter, χρησιμοποιώντας κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αυγά, ζάχαρη, ελαιόλαδο...

Συνταγή για ζουμερό cheesecake λεμόνι

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα ζουμερό cheesecake λεμόνι, ιδανικό για μετά την Τσικνοπέμπτη. Με απλά υλικά όπως μπισκότα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι και χυμό...

Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά

Η συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά προσφέρει μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για τους λάτρεις της μακαρονάδας. Απαιτεί 500 γρ. σπαγγέτι, ελαιόλαδο, σκόρδο, καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένο μαϊντανό,...

Συνταγή για νόστιμη και θρεπτική κοτόπιτα

Η κοτόπιτα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο γεύμα ή σνακ. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο χωριάτικο, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, σταφίδες και μπαχαρικά. Η...

«Κολασμένη» τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας – Ό,τι καλύτερο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Υλικά – τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας Για τη βάση2 συσκευασίες μπισκότα 100 γραμμ. βούτυροΓια τη μαρμελάδα250 γραμμ. φράουλες 50 γραμμ. ζάχαρηΓια τη γκανάζΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ350 γραμμ. κουβερτούρα 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της...

Michelin Guide 2025: Ένα vegan εστιατόριο και ένα με ελληνική κουζίνα έλαβαν αστέρι Michelin

Το «Plates London», που βρίσκεται στην Old Street, σερβίρει ένα εξ ολοκλήρου φυτικό μενού. Σύμφωνα με τον διάσημο «γαστρονομικό χάρτη», ο σεφ Kirk Haworth εντυπωσίασε «παίρνοντας την κλασική του...

Πενιχρές πίτες Μάνης: Ό,τι καλύτερο έχετε γευτεί

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τις πενιχρές πίτες Μάνης, προσφέροντας μια απλή και γευστική διαδικασία παρασκευής τους. Τα υλικά περιλαμβάνουν σκληρό αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό και αλάτι. Μετά...

Συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συστατικά1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι...

Με αυτή τη συνταγή θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας – Το τέλειο πιάτο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το άρθρο προτείνει μια συνταγή που υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο, ιδανική για τον Άγιο Βαλεντίνο. Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι Αρμπόριο, γαρίδες και έναν πλούσιο ζωμό από κεφάλια γαρίδας,...

Συνταγή για σοκολάτα μάφιν με πορτοκάλι

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σοκολάτα συναντά το πορτοκάλι σε ένα μάφιν που ο ουρανίσκος σου θα το επιθυμεί κάθε μέρα. Συστατικά200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει...

Τα πιο ρομαντικά γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – Πώς θα μαγέψετε το ταίρι σας

Red velvet cake Υλικά 800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις800 γραμμ. ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι2 κουταλάκια του γλυκού σόδα5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου228...

Συνταγή για νιόκι με μπρόκολο και τυρί

Τα νιόκι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά και ταιριάζουν τέλεια με το μπρόκολο. Συστατικά350 γρ. φρέσκια νιόκι 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο 3 κ.σ. σούπας τυρί κρέμα 1/2 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα Χυμός 1/2...

Ποτέ ξανά το κουνουπίδι δεν ήταν τόσο γευστικό – Η συνταγή που θα σας πείσει

Υλικά700 γρ. βρασμένο κουνουπίδι 1 πατάτα βρασμένη 4 αυγά 80 ml ελαιόλαδο 100 ml γάλα 80 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/2 πιπεριά Φλωρίνης 150 γρ. τυρί κρέμα 200 γρ. φέτα 200 γρ. mix τυριών Αλάτι & πιπέριΔιαδικασία –...

Συνταγή για ζυμαρικά alfredo

Μια γνήσια ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψεις. Συστατικά300 γρ. ζυμαρικά 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες 60 γρ. βούτυρο 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 350 ml γάλα 240 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα,...

Συνταγή για τρουφάκια με καστανάκι

Τα τρουφάκια με γέμιση κάστανο είναι η ωραιότερη λιχουδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Συστατικά1.200 γρ. κάστανα ωμά 2/3 φλ.. ζάχαρη άχνη 125 γρ. σοκολάτα 55% κακάο 2/3 φλ. βούτυρο τρούφα ζαχαροπλαστικής ή...

Βαγγέλης Νίκας: «Επιθυμώ να εκμεταλλευτώ τις απλές πρώτες ύλες με τον προσωπικό μου τρόπο στο fine dining»

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μαγειρική; Ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη στα 9 μου χρόνια, καθώς η μητέρα μου εργαζόταν όλη την ημέρα. Είδα ότι μου άρεσε πολύ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ