Michelin Guide 2025: Ένα vegan εστιατόριο και ένα με ελληνική κουζίνα έλαβαν αστέρι Michelin

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «Plates London», που βρίσκεται στην Old Street, σερβίρει ένα εξ ολοκλήρου φυτικό μενού. Σύμφωνα με τον διάσημο «γαστρονομικό χάρτη», ο σεφ Kirk Haworth εντυπωσίασε «παίρνοντας την κλασική του μαγειρική παιδεία και προσαρμόζοντάς την ευρηματικά σε μη καρνοβορικά πιάτα».

Η λαμπερή τελετή απονομής του ετήσιου οδηγού Michelin για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη, το βράδυ της Δευτέρας (10-2).

Ερωτηθείς στην εκδήλωση, τι του αρέσει στο να μαγειρεύει βίγκαν πιάτα, ο σεφ είπε: «Το να προσπαθείς να ξεφορτωθείς αυτή τη λέξη είναι ό,τι αγαπώ περισσότερο σε αυτό. Αφορά μόνο τη γεύση, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία».

Και πρόσθεσε: «Γεύση, ενθουσιασμός, καινοτομία και προσπάθεια να το πάμε σε έναν νέο χώρο νοστιμιάς».

Το «Plates London» ήταν ένα από τα 26 εστιατόρια που τιμήθηκαν στην τελετή. Το «Moor Hall», στο χωριό Aughton, περίπου 10 μίλια από το Λίβερπουλ, έγινε το δέκατο εστιατόριο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία που κατέχει τα πολυπόθητα τρία αστέρια. Άνοιξε το 2017 και μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατάφερε να αποκτήσει τα δύο πρώτα του αστέρια Michelin.

«Στο «Moor Hall», ο σεφ Mark Birchall και η ομάδα του συνέχισαν να τελειοποιούν την τέχνη τους και έχουν πλέον επιτύχει νέα επίπεδα αριστείας. Τα υλικά, πολλά από τον λαχανόκηπο τους, είναι εξαιρετικά…και η εκτίμηση των γεύσεων, για το πότε πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απλότητα και πότε να προστεθεί πολυπλοκότητα, είναι υποδειγματική», σύμφωνα με τον διάσημο οδηγό.

Τρία νέα εστιατόρια κέρδισαν από δύο αστέρια και 22 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα αστέρι μεταξύ των οποίων εννέα στο Λονδίνο, τρία στην Ιρλανδία και δύο στη Σκωτία, σύμφωνα με τον Guardian.

Το ελληνικό εστιατόριο «Oma», κρυμμένο στην άκρη της πολυσύχναστης Αγοράς του Borough στο Λονδίνο, με τον σεφ Jorge Paredes έλαβε το πρώτο του αστέρι.

Φέτος, η τελετή απονομής των αστεριών Michelin είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς συνέπεσε με την 125η επέτειο του διάσημου γαστρονομικού οδηγού. Με τη βιωσιμότητα να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, δόθηκαν πέντε νέα Πράσινα αστέρια.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Το αυθεντικό λαμπρόψωμο που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας

Το άρθρο αναφέρεται στη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού λαμπρόψωμου, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Παρέχει αναλυτική συνταγή με τα απαραίτητα υλικά, όπως μαγιά, αλεύρι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, καθώς και...

Αυθεντική Ισπανική Πάεγια Θαλασσινών

Η συνταγή για πάεγια με θαλασσινά περιλαμβάνει υλικά όπως γαρίδες, κοτόπουλο, τσορίζο, μύδια και ρύζι, συνδυασμένα με μπαχαρικά και λευκό κρασί. Ξεκινάτε σοτάροντας τις γαρίδες και το κοτόπουλο, προσθέτετε...

Συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά

Η συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απαιτούνται γίγαντες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ,...

Συνταγή για ριζότο με μύδια

Αυτό το άρθρο προτείνει μια νόστιμη συνταγή για ριζότο με μύδια, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως ρύζι, μύδια, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό...

Συνταγή για mousse σοκολάτας bitter

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για mousse σοκολάτας bitter, χρησιμοποιώντας κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αυγά, ζάχαρη, ελαιόλαδο...

Συνταγή για ζουμερό cheesecake λεμόνι

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα ζουμερό cheesecake λεμόνι, ιδανικό για μετά την Τσικνοπέμπτη. Με απλά υλικά όπως μπισκότα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι και χυμό...

Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά

Η συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά προσφέρει μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για τους λάτρεις της μακαρονάδας. Απαιτεί 500 γρ. σπαγγέτι, ελαιόλαδο, σκόρδο, καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένο μαϊντανό,...

Συνταγή για νόστιμη και θρεπτική κοτόπιτα

Η κοτόπιτα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο γεύμα ή σνακ. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο χωριάτικο, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, σταφίδες και μπαχαρικά. Η...

«Κολασμένη» τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας – Ό,τι καλύτερο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Υλικά – τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας Για τη βάση2 συσκευασίες μπισκότα 100 γραμμ. βούτυροΓια τη μαρμελάδα250 γραμμ. φράουλες 50 γραμμ. ζάχαρηΓια τη γκανάζΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ350 γραμμ. κουβερτούρα 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της...

Πενιχρές πίτες Μάνης: Ό,τι καλύτερο έχετε γευτεί

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τις πενιχρές πίτες Μάνης, προσφέροντας μια απλή και γευστική διαδικασία παρασκευής τους. Τα υλικά περιλαμβάνουν σκληρό αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό και αλάτι. Μετά...

Συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συστατικά1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι...

Με αυτή τη συνταγή θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας – Το τέλειο πιάτο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το άρθρο προτείνει μια συνταγή που υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο, ιδανική για τον Άγιο Βαλεντίνο. Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι Αρμπόριο, γαρίδες και έναν πλούσιο ζωμό από κεφάλια γαρίδας,...

Συνταγή για σοκολάτα μάφιν με πορτοκάλι

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σοκολάτα συναντά το πορτοκάλι σε ένα μάφιν που ο ουρανίσκος σου θα το επιθυμεί κάθε μέρα. Συστατικά200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει...

Τα πιο ρομαντικά γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – Πώς θα μαγέψετε το ταίρι σας

Red velvet cake Υλικά 800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις800 γραμμ. ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι2 κουταλάκια του γλυκού σόδα5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου228...

Συνταγή για νιόκι με μπρόκολο και τυρί

Τα νιόκι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά και ταιριάζουν τέλεια με το μπρόκολο. Συστατικά350 γρ. φρέσκια νιόκι 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο 3 κ.σ. σούπας τυρί κρέμα 1/2 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα Χυμός 1/2...

Ποτέ ξανά το κουνουπίδι δεν ήταν τόσο γευστικό – Η συνταγή που θα σας πείσει

Υλικά700 γρ. βρασμένο κουνουπίδι 1 πατάτα βρασμένη 4 αυγά 80 ml ελαιόλαδο 100 ml γάλα 80 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/2 πιπεριά Φλωρίνης 150 γρ. τυρί κρέμα 200 γρ. φέτα 200 γρ. mix τυριών Αλάτι & πιπέριΔιαδικασία –...

Συνταγή για ζυμαρικά alfredo

Μια γνήσια ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψεις. Συστατικά300 γρ. ζυμαρικά 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες 60 γρ. βούτυρο 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 350 ml γάλα 240 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα,...

Μερακλίδικος γύρος στο σπίτι – Πώς να τον ετοιμάσετε

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός! Μία φοβερή συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας και θα την λατρέψετε!Υλικά – Γύρος στο σπίτι600 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος 1 κ.γ....

Συνταγή για τρουφάκια με καστανάκι

Τα τρουφάκια με γέμιση κάστανο είναι η ωραιότερη λιχουδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Συστατικά1.200 γρ. κάστανα ωμά 2/3 φλ.. ζάχαρη άχνη 125 γρ. σοκολάτα 55% κακάο 2/3 φλ. βούτυρο τρούφα ζαχαροπλαστικής ή...

Βαγγέλης Νίκας: «Επιθυμώ να εκμεταλλευτώ τις απλές πρώτες ύλες με τον προσωπικό μου τρόπο στο fine dining»

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μαγειρική; Ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη στα 9 μου χρόνια, καθώς η μητέρα μου εργαζόταν όλη την ημέρα. Είδα ότι μου άρεσε πολύ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ