Η πασχαλινή πίτα με κρέας και αυγά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη χρήση των περισσευμάτων που μένουν από το Πάσχα, όπως αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Συνδυάζοντας εύκολα υλικά, όπως ψιλοκομμένο κρέας, αυγά, τυριά και μυρωδικά, η συνταγή προσφέρει μια χορταστική και νόστιμη επιλογή.
Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή: σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στρώνουμε τη γέμιση σε φύλλο κρούστας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, μετατρέπουμε τα περισσεύματα σε έναν γευστικό θησαυρό.
Διαβάστε παρακάτω
Μετά το Πάσχα , τα ψυγεία γεμίζουν με κομμάτια από αρνί, κόκκινα αυγά και τσουρέκια που δεν καταναλώθηκαν. Αντί να τα αφήσεις να ξεχαστούν, φτιάξε μια πασχαλινή πίτα με ό,τι απέμεινε από το τραπέζι!
Εύκολη, χορταστική και γεμάτη γεύση, αυτή η πίτα είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα.
Υλικά:
- Περίπου 300-400 γρ. μαγειρεμένο κρέας (αρνί, κατσίκι ή κοτόπουλο), ψιλοκομμένο
- 2-3 πασχαλινά αυγά, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ή δυόσμος
- 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα ή ό,τι έχεις στο ψυγείο)
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Πιπέρι, λίγο αλάτι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο για τα φύλλα
Εκτέλεση:
- Σοτάρεις το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύεις για λίγα λεπτά.
- Αποσύρεις απ’ τη φωτιά και προσθέτεις τα αυγά, τα τυριά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
- Λαδώνεις ένα ταψί και στρώνεις τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
- Ρίχνεις τη γέμιση και την απλώνεις καλά.
- Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κι αυτά. Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.