Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για mousse σοκολάτας bitter, χρησιμοποιώντας κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο.
Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αυγά, ζάχαρη, ελαιόλαδο και βιολογικά κουλουράκια dinkel.
Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει λιώσιμο της σοκολάτας, χτύπημα αυγών για μαρέγκα και ανάμειξη των υλικών, με την mousse να χρειάζεται ψύξη για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν σερβιριστεί.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
H Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει την πιο νόστιμη και ελαφριά mousse με σοκολάτα bitter.
Συστατικά
- 270 γρ. κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 5 μεγάλα αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- αλάτι
- 5 βιολογικά κουλουράκια dinkel με πορτοκάλι από αλεύρι dinkel ολικής άλεσης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- Χωρίζεις τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά σε δυο μπολ
- Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και προσθέτεις το ελαιόλαδο και το λικέρ
- Χτυπάς τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Ρίχνεις το μείγμα με τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά
- Χτυπάς τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι σε μαρέγκα
- Ενώνεις τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας και ρίχνεις τα 5 κουλουράκια Dinkel με πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε μπολ η ποτήρια Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή και παραπάνω.
Photo: iStock