Συνταγή για νόστιμα μελομακάρονα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνταγή για τέλεια μελομακάρονα από την ΓΙΩΤΗΣ. 

Συστατικά

  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 5 πορτοκάλια
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι
  • 500 γρ. καρύδια σε κομματάκια

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
  • 300 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 300 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

Ετοιμάζετε το σιρόπι

  • Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μία βράση προσθέτετε το μέλι και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το μέλι και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τα μελομακάρονα:

  • Χτυπάτε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro.
  • Διαλύετε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και προσθέτετε όλα τα υλικά στο ελαιόλαδο.
  • Στο τέλος προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι.
  • Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
  • Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
  • Τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρύδια.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Taste Atlas: Θριάμβευσαν οι ελληνικές σαλάτες – Ανακαλύψτε τη λίστα

Στη νέα λίστα του Taste Atlas με τις «50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη και δεύτερη θέση, με τη σαλάτα Ντάκος και τη χωριάτικη σαλάτα...

Πάσχα 2025: Η μυστική συνταγή για αξεπέραστο κοκορέτσι!

Το άρθρο του Πέτρου Συρίγου προετοιμάζει τους αναγνώστες για το Πάσχα 2025, εστιάζοντας στη συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι, που υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Παρουσιάζονται τα απαραίτητα...

Ξέρετε τι είναι το κλέφτικο; Η καλύτερη συνταγή για όσους δεν θέλουν αρνί το Πάσχα

Η Νεκταρία Κοκκινάκη προτείνει μια νόστιμη εναλλακτική για το πασχαλινό τραπέζι με το κλέφτικο, ένα χοιρινό που αργοψήνεται σε αντικολλητικό χαρτί και γίνεται πολύ τρυφερό. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό σπάλα,...

Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη και πιο απλή συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα, ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι. Ο Πέτρος Συρίγος παρουσιάζει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας ότι η συνταγή...

Τι απολαμβάνουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Η ακαταμάχητη συνταγή

Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, οι νηστείες μας οδηγούν σε γευστικές επιλογές χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά. Ο Πέτρος Συρίγος μας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο...

Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για μαγειρίτσα, ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι. Ο συντάκτης, Πέτρος Συρίγος, προτείνει μια εκλεπτυσμένη διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση κεφαλιού και συκωταριάς αρνιού,...

Οδηγός για το πασχαλινό τραπέζι – Κόκκινα αβγά, σουβλάκια, αρνί και λαχταριστά γλυκά

Το άρθρο προσφέρει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πασχαλινό τραπέζι, παρουσιάζοντας συνταγές για παραδοσιακά πιάτα όπως κόκκινα αβγά, αρνί, μαγειρίτσα, κοκορέτσι, και γλυκά όπως τσουρέκι και σμυρναίικα κουλουράκια. Ο συγγραφέας,...

Το ακαταμάχητο τσουρέκι το πολίτικο – Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, ιδανικό για το Πάσχα, με οδηγίες από τον Πέτρο Συρίγο. Περιγράφει τα υλικά που χρειάζονται, όπως μαγιά, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο...

Το αυθεντικό λαμπρόψωμο που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας

Το άρθρο αναφέρεται στη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού λαμπρόψωμου, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Παρέχει αναλυτική συνταγή με τα απαραίτητα υλικά, όπως μαγιά, αλεύρι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, καθώς και...

Αυθεντική Ισπανική Πάεγια Θαλασσινών

Η συνταγή για πάεγια με θαλασσινά περιλαμβάνει υλικά όπως γαρίδες, κοτόπουλο, τσορίζο, μύδια και ρύζι, συνδυασμένα με μπαχαρικά και λευκό κρασί. Ξεκινάτε σοτάροντας τις γαρίδες και το κοτόπουλο, προσθέτετε...

Συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά

Η συνταγή για γίγαντες με ντομάτα και μυρωδικά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απαιτούνται γίγαντες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα κονκασέ,...

Συνταγή για ριζότο με μύδια

Αυτό το άρθρο προτείνει μια νόστιμη συνταγή για ριζότο με μύδια, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως ρύζι, μύδια, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό...

Συνταγή για mousse σοκολάτας bitter

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη προτείνει μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για mousse σοκολάτας bitter, χρησιμοποιώντας κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αυγά, ζάχαρη, ελαιόλαδο...

Συνταγή για ζουμερό cheesecake λεμόνι

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα ζουμερό cheesecake λεμόνι, ιδανικό για μετά την Τσικνοπέμπτη. Με απλά υλικά όπως μπισκότα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι και χυμό...

Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά

Η συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά προσφέρει μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για τους λάτρεις της μακαρονάδας. Απαιτεί 500 γρ. σπαγγέτι, ελαιόλαδο, σκόρδο, καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένο μαϊντανό,...

Συνταγή για νόστιμη και θρεπτική κοτόπιτα

Η κοτόπιτα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο γεύμα ή σνακ. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλο χωριάτικο, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, σταφίδες και μπαχαρικά. Η...

«Κολασμένη» τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας – Ό,τι καλύτερο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Υλικά – τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας Για τη βάση2 συσκευασίες μπισκότα 100 γραμμ. βούτυροΓια τη μαρμελάδα250 γραμμ. φράουλες 50 γραμμ. ζάχαρηΓια τη γκανάζΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ350 γραμμ. κουβερτούρα 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της...

Michelin Guide 2025: Ένα vegan εστιατόριο και ένα με ελληνική κουζίνα έλαβαν αστέρι Michelin

Το «Plates London», που βρίσκεται στην Old Street, σερβίρει ένα εξ ολοκλήρου φυτικό μενού. Σύμφωνα με τον διάσημο «γαστρονομικό χάρτη», ο σεφ Kirk Haworth εντυπωσίασε «παίρνοντας την κλασική του...

Πενιχρές πίτες Μάνης: Ό,τι καλύτερο έχετε γευτεί

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τις πενιχρές πίτες Μάνης, προσφέροντας μια απλή και γευστική διαδικασία παρασκευής τους. Τα υλικά περιλαμβάνουν σκληρό αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό και αλάτι. Μετά...

Συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συστατικά1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ