Η συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά προσφέρει μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για τους λάτρεις της μακαρονάδας. Απαιτεί 500 γρ.
σπαγγέτι, ελαιόλαδο, σκόρδο, καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα, μπούκοβο και αλάτι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, το σοτάρισμα του σκόρδου και των πιπεριών σε ελαιόλαδο, και την ανάμειξη με τα ζυμαρικά πριν το σερβίρισμα με παρμεζάνα.
Ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο που αποπνέει μεσογειακή φρεσκάδα.
Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
Αν νηστεύεις μια μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μυρωδικά είναι η τέλεια ιδέα.
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- μπούκοβο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
- Πολτοποιείς το σκόρδο και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
- Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
- Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις με μια γενναία δόση παρμεζάνας.
Photo: iStock