Τα πιο ρομαντικά γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – Πώς θα μαγέψετε το ταίρι σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Red velvet cake

Υλικά

800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γραμμ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
228 γραμμ. ηλιέλαιο
450 γραμμ. ξινόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
350 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι ζεστό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρωματισμό τροφίμων

Για το γλάσο με το τυρί κρέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

680 γραμμ. τυρί κρέμα μαλακό
460 γραμμ. βούτυρο φρέσκο μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Διαδικασία

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 και ετοιμάζουμε 3 ταψιά ή αποσπώμενες φόρμες των 20-22 εκατοστών, περασμένα ελαφρώς με βούτυρο λιωμένο. Βεβαιωθείτε ότι τα κρύα συστατικά είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπησιάρικα γλυκά, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το λάδι, το ξινόγαλο, το ξύδι, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη σκόνη κακάου και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψιά και τα ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα, όταν την βάλουμε στο κέντρο του κέικ.

Για το γλάσο με το τυρί κρέμα: Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ του αναμικτήρα με το σύρμα και μαζί την κρέμα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και να μην έχει σβώλους. Προσθέτουμε κοσκινισμένη την ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι τη φορά μέχρι να συνδυαστεί ανακατεύοντας αργά.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το αλάτι στο γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αφρατεύουμε το γλάσο. Με το παγωμένο τυρί κρέμας, πρέπει νακαλύψουμε τα κομμάτια του κέικ ανάμεσα, πλάγια και από πάνω.

Θεϊκή σοκολατόπιτα – Τα πιο αγαπησιάρικα γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά

300 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
350 γραμμ. ζάχαρη
6 αυγά
260 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
200 ml γάλα
1 βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι της σοκολατόπιτας

600 γραμμ. ζάχαρη
400 νερό ζεστό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
200 ml νερό

Για το σοκολατένιο γλάσο

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 600 γραμμ. ζάχαρη και τα 400 ml νερό να βράσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο με τα 200 ml νερό προσθέτοντας σε δόσεις το νερό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί και να γίνει πάστα. Όταν ζεσταθεί το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κακάο το ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για το κέικ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Αν όμως δεν έχεις μίξερ ή δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις κάνε όλα τα βήματα προσθέτοντας τα υλικά ένα ένα σε μπολ και χτύπησε τα με το χέρι.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο, η ζάχαρη & τα αυγά και αφού έχουμε κοκκινήσει το κακάο, το μπέικιν & τη βανίλια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε συνεχώς και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αυτό σιγά σιγά για να έχουμε ένα από τα ωραιότερα γλυκά.

Μόλις ενωθούν προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε για αλλά 2 λεπτά να γίνουν μια ενιαία ρευστή ζύμη Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψάκι (35Χ25) που το έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Κόβουμε το ζεστό κέικ σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βάλουμε το γλάσο από πάνω.

Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει). Περιχύνουμε τη κουβερτούρα με την ζεστή κρεμά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα.

Τέλος προσθέτουμε και το κρύο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το σερβίρουμε με συνοδεία ένα παγωτό κρεμά η βανίλια, γαρνίρουμε με φουντούκια ψιλοκομμένα.  Έτοιμο ένα από τα ωραιότερα γλυκά!

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Michelin Guide 2025: Ένα vegan εστιατόριο και ένα με ελληνική κουζίνα έλαβαν αστέρι Michelin

Το «Plates London», που βρίσκεται στην Old Street, σερβίρει ένα εξ ολοκλήρου φυτικό μενού. Σύμφωνα με τον διάσημο «γαστρονομικό χάρτη», ο σεφ Kirk Haworth εντυπωσίασε «παίρνοντας την κλασική του...

Πενιχρές πίτες Μάνης: Ό,τι καλύτερο έχετε γευτεί

Το άρθρο αναφέρεται στη συνταγή για τις πενιχρές πίτες Μάνης, προσφέροντας μια απλή και γευστική διαδικασία παρασκευής τους. Τα υλικά περιλαμβάνουν σκληρό αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό και αλάτι. Μετά...

Συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συστατικά1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι...

Με αυτή τη συνταγή θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας – Το τέλειο πιάτο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το άρθρο προτείνει μια συνταγή που υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο, ιδανική για τον Άγιο Βαλεντίνο. Η συνταγή περιλαμβάνει ρύζι Αρμπόριο, γαρίδες και έναν πλούσιο ζωμό από κεφάλια γαρίδας,...

Συνταγή για σοκολάτα μάφιν με πορτοκάλι

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σοκολάτα συναντά το πορτοκάλι σε ένα μάφιν που ο ουρανίσκος σου θα το επιθυμεί κάθε μέρα. Συστατικά200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει...

Συνταγή για νιόκι με μπρόκολο και τυρί

Τα νιόκι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά και ταιριάζουν τέλεια με το μπρόκολο. Συστατικά350 γρ. φρέσκια νιόκι 200 γρ. μπρόκολο, καλά καθαρισμένο και κομμένο 3 κ.σ. σούπας τυρί κρέμα 1/2 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα Χυμός 1/2...

Ποτέ ξανά το κουνουπίδι δεν ήταν τόσο γευστικό – Η συνταγή που θα σας πείσει

Υλικά700 γρ. βρασμένο κουνουπίδι 1 πατάτα βρασμένη 4 αυγά 80 ml ελαιόλαδο 100 ml γάλα 80 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/2 πιπεριά Φλωρίνης 150 γρ. τυρί κρέμα 200 γρ. φέτα 200 γρ. mix τυριών Αλάτι & πιπέριΔιαδικασία –...

Συνταγή για ζυμαρικά alfredo

Μια γνήσια ιταλική συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψεις. Συστατικά300 γρ. ζυμαρικά 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες 60 γρ. βούτυρο 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 350 ml γάλα 240 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. παρμεζάνα,...

Μερακλίδικος γύρος στο σπίτι – Πώς να τον ετοιμάσετε

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός! Μία φοβερή συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας και θα την λατρέψετε!Υλικά – Γύρος στο σπίτι600 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος 1 κ.γ....

Συνταγή για τρουφάκια με καστανάκι

Τα τρουφάκια με γέμιση κάστανο είναι η ωραιότερη λιχουδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Συστατικά1.200 γρ. κάστανα ωμά 2/3 φλ.. ζάχαρη άχνη 125 γρ. σοκολάτα 55% κακάο 2/3 φλ. βούτυρο τρούφα ζαχαροπλαστικής ή...

Βαγγέλης Νίκας: «Επιθυμώ να εκμεταλλευτώ τις απλές πρώτες ύλες με τον προσωπικό μου τρόπο στο fine dining»

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μαγειρική; Ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη στα 9 μου χρόνια, καθώς η μητέρα μου εργαζόταν όλη την ημέρα. Είδα ότι μου άρεσε πολύ...

Έχετε δοκιμάσει αλευρόπιτα; Ήρθε η στιγμή να ενθουσιάσετε τον ουρανίσκο σας

Υλικά – αλευρόπιτα 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.50ml ελαιόλαδο3 αυγά450 ml νερό1 πρέζα αλάτι100 γρ. βούτυρο350 γρ. φέτα ΔιαδικασίαΣε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι...

Άγιος Βαλεντίνος: Η τέλεια γαριδομακαρονάδα για τους ερωτευμένους

Υλικά – Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα 10 μεγάλες γαρίδες Ν.2 Μακαρόνια Ν. 6 ή λιγκουίνιΓια τη σάλτσα20 ml ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπέρια Φλωρίνης 1 πιπέρια κέρατο κίτρινη 20ml ούζο ή κρασί άσπρο 1...

Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με εξωτική σος από μαρμελάδα μάνγκο

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει απειλητικά και εσύ θες να ετοιμάσεις κάτι νόστιμο, αλλά χωρίς πολύ κόπο. Σου έχουμε τη λύση! Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλου με μία μαρινάδα που θα ταξιδέψει τον...

Σοκολατένιες κρέπες και «κολασμένες» – Η ευκολότερη συνταγή

Υλικά – Κρέπες Για τις κρέπες2 αυγά400 ml γάλα30 γρ. λιωμένο βούτυρο2 βανίλιες1 κουταλάκι ζάχαρη1 πρέζα αλάτι200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.50 γρ. λιωμένο βούτυρο για το ψήσιμο Για την γέμιση300 γρ. πραλίνα20...

Ο έρωτας περνά από το στομάχι και αυτή είναι η πιο αρωματική συνταγή για τον Άγιο Βαλεντίνο

Υλικά – H καλύτερη συνταγή για τον Άγιο Βαλεντίνο 200 γρ. βούτυρο 400 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 380 ml γάλα 3 κουταλιές κόκκινο χρώμα 400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. 3 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι...

Συνταγή για ριζότο με τεύτλα

Το ριζότο είναι τέλειο πιάτο τόσο για κυρίως όσο και συνοδευτικό και με παντζάρια είναι απλά υπέροχο. Συστατικά1 κιλό παντζάρια (μόνο τους βολβούς) 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. ρίγανη 2 σκελίδες σκόρδου,...

Συνταγή για υγιεινά ρεβίθια με σπανάκι

Τόσο τα ρεβίθια όσο και το σπανάκι είναι θρεπτικά χάρη στις βιταμίνες που περιέχουν και σήμερα θα τα συνδυάσεις. Συστατικά1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ 1.5 κιλό...

Ξέρετε τι είναι η Κασσιάτα; Η πιο γνωστή πίτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Υλικά – Κασσιάτα Για τη ζύμη600 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.2 κουταλιές ελαιόλαδο1 κουταλιά ξύδι290-300 ml νερό1 πρέζα αλάτι Για τη γέμιση300 γρ. φέταΓια το άλειμμα50 γρ. λειωμένο βούτυρο50 ml ελαιόλαδο Διαδικασία Αρχικά φτιάχνουμε τη...

Συνταγή για αραμπιάτα ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά είναι μια τέλεια ιδέα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου και τα arrabiata απλά υπέροχα. Συστατικά500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου 1 συσκευασία ντοματοχυμό (500 γρ.) 2 καυτερές...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ