Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, οι νηστείες μας οδηγούν σε γευστικές επιλογές χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά.
Ο Πέτρος Συρίγος μας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για μπριάμ, ένα πιάτο γεμάτο λαχανικά που αποδεικνύει ότι οι νηστίσιμες συνταγές μπορούν να είναι εξαιρετικά νόστιμες.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο και την ψήσιμο φρέσκων λαχανικών σε ελαιόλαδο και χυμό ντομάτας, προσφέροντας μια υγιεινή και γευστική επιλογή για την περίοδο αυτή.
Διαβάστε παρακάτω
Υποδεχόμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα με κατάνυξη και οι περισσότεροι από εμάς νηστεύουμε, αποφεύγοντας το κρέας, το τυρί, το γάλα και τα αβγά. Ο Πέτρος Συρίγος έρχεται να αποδείξει ότι οι νηστίσιμες συνταγές έχουν μία κρυφή μαγεία και μία νοστιμιά, που πολλοί θα ζηλέψουν. Έτσι, σήμερα, φτιάχνει μπριάμ και δίνει την πιο εύκολη συνταγή.
Υλικά – Τι τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα
2 μελιτζάνες
2 κολοκύθια
2 καρότα
2 πατάτες
2 πιπεριές χρωματιστές
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
250 ml χυμό ντομάτας
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό
Μαϊντανό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε όλα τα λαχανικά στη μέση κάθετα και μετά σε κομμάτια πάχους, όσο ένα ντοματίνι.
Τα απλώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε, για 45 λεπτά, έως 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λιγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Tip: Το μπριάμ θέλει αρκετό λάδι στο μαγείρεμα και όχι τόσο νερό. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε το ψήσιμο και όχι το βράσιμο στα λαχανικά μας και ψήνονται ωραία στον φούρνο.
Εκτός από το μπριάμ στο φούρνο υπάρχει και το μπριάμ της κατσαρόλας. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας και μη ξεχνάτε, όσο πιο φρέσκα τα λαχανικά, τόσο πιο νόστιμο το μπριάμ!