Υλικά – Κασσιάτα
Για τη ζύμη
600 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
290-300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα
Για το άλειμμα
50 γρ. λειωμένο βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε μια λακκουβίτσα, ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, στη συνέχεια χωρίζουμε το κάθε κομμάτι σε 4 ίσα μέρη. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το κάθε φύλλο στο μέγεθος όσο ένα πιάτο, αλείφουμε το πρώτο φύλλο με το μείγμα λιωμένο βούτυρο-ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω τα άλλα τρία λαδώνοντας ενδιάμεσα. Δημιουργούμε δυο τετράδες με φύλλα.
Παίρνουμε το πρώτο και με ένα πλάστη ανοίγουμε, όσο πιο λεπτό μπορούμε το φύλλο. Ραντίζουμε με βουτυρόλαδο, θρυμματίζουμε με φέτα μαζεύουμε την κάθε πλευρά τυλίγοντας προς τα μέσα σε ένα πακέτο. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε στην μέση το πακέτο ανάποδα.
Συνεχίζουμε και με το δεύτερο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο, τοποθετώντας πάνω στο άλλο. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας από το κέντρο προς τα έξω, ώστε να ανοίξει και να καλύψει όλο το ταψί σε όσο πάχος. Ραντίζουμε με το βουτυρόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο στο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα στην κάτω σχάρα για 55-60 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Στέφανος Κασσελάκης κατά της ΕΡΤ: «Είναι άκομψο αυτό που έκανε η διοίκησή σας, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί» [βίντεο]