Η Νεκταρία Κοκκινάκη προτείνει μια νόστιμη εναλλακτική για το πασχαλινό τραπέζι με το κλέφτικο, ένα χοιρινό που αργοψήνεται σε αντικολλητικό χαρτί και γίνεται πολύ τρυφερό.
Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό σπάλα, πατάτες, πιπεριά, γραβιέρα, ελαιόλαδο, άσπρο κρασί και μπαχαρικά.
Η διαδικασία είναι απλή: τα υλικά αναμειγνύονται, τοποθετούνται σε πακέτο και ψήνονται στον φούρνο για περίπου δύο ώρες, προσφέροντας μια γευστική και χορταστική επιλογή για όσους δεν επιθυμούν αρνί.
Διαβάστε παρακάτω
Μπορεί το αρνί να πρωταγωνιστεί στα πασχαλινά τραπέζια, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν το θέλουν! Έτσι, η Νεκταρία Κοκκινάκη προτείνει το ανυπέρβλητο κλέφτικο, το χοιρινόι δηλαδή που αργοψήνεται σε αντικολλητικό χαρτί και γίνεται λουκούμι.
Υλικά – κλέφτικο
1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κιλό πατάτες
1 πράσινη πιπεριά
150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
100ml ελαιόλαδο
50ml άσπο κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε σταυρωτά δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στη μέση το χοιρινό με τα λαχανικά και τέλος βάζουμε την γραβιέρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Διπλώνουμε καλά σε πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες. Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.