Η Blue Origin ολοκλήρωσε με επιτυχία μια ιστορική γυναικεία αποστολή στο διάστημα, με επικεφαλής τη Λόρεν Σάντσεζ και συμμετοχές όπως της Κέιτι Πέρι και άλλων πέντε γυναικών.
Οι έξι επιβάτες εκτοξεύτηκαν σε ύψος 100 χιλιομέτρων και επέστρεψαν μετά από 11 λεπτά, με την Πέρι να γονατίζει και να φιλά το έδαφος κατά την προσγείωση.
Η αποστολή είχε ως στόχο την έμπνευση και την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στο διάστημα, αν και οι συμμετέχουσες δεν αναγνωρίζονται επισήμως ως αστροναύτες από τη NASA.
Διαβάστε παρακάτω
Στη γη επέστρεψαν οι έξι επιβάτες του πυράυλου της Blue Origin, οι οποίες εκτοξεύτηκαν για 11 λεπτά και 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.
Συγκεκριμένα, η Κέιτι Πέρι και ακόμη πέντε γυναίκες ολοκλήρωσαν μία ιστορική αποστολή στο διάστημα, ενώ επικεφαλής της αποστολής ήταν η σύντροφος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ, η οποία επέλεξε με μεγάλη προσοχή το πλήρωμα της Blue Origin.
Τις δύο γυναίκες συνόδεψαν οι Γκέιλ Κινγκ, Αμάντα Νγκουιέν, Κέρι Φλιν και Αϊσα Μπόου.
The Blue Origin all-female crew, including Katy Perry, have launched into Space. pic.twitter.com/18Oo6GAnOa
— Pop Base (@PopBase) April 14, 2025
Να σημειωθεί, ότι η Σάντσεζ εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της πως επέλεξε τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αποστολή, με βασικό κριτήριο την ικανότητά τους να εμπνέουν. Βασικός σκοπός της μάλιστα ήταν και να ενισχυθεί ο ρόλος των γυναικών.
Οι 6 γυναίκες χαρακτήρισαν το ταξίδι τους στο διάστημα «μία μοναδική εμπειρία», ενώ όταν προσγειώθηκε η κάψουλα στην έρημο ο Τζεφ Μπέζος ήταν στο σημείο προσγείωσης για να υποδεχτεί το πλήρωμα των έξι γυναικών πίσω στη Γη, με την αρραβωνιστικιά του, Λόρεν, να ήταν η πρώτη που βγήκε από την κάψουλα.
«Το ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν αυτό που περίμενα, η Γη φαινόταν τόσο ήσυχη και ταυτόχρονα τόσο ζωντανή», είπε χαρακτηριστικά η Σάντσεζ.
Katy Perry returning to Earth. pic.twitter.com/XyxFnOjdA0
— Pop Crave (@PopCrave) April 14, 2025
Ύστερα από την κάψουλα βγήκε η Κέιτι Πέρι, η οποία φίλησε το έδαφος και η Αμάντα Νγκουέν, η οποία πανηγύριζε.
Σημαντικό να τονιστεί ότι ενώ οι έξι γυναίκες διέσχισαν τη διαστημική γραμμή Κάρμαν, δεν αναγνωρίζονται επίσημα ως αστροναύτες, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν θέσει η NASA και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.