Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η πλειονότητα των πολιτών (61%) εκφράζει δυσαρέσκεια για τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα, με το 54,7% να παρατηρεί επιδείνωση στην ποιότητα των παροχών τα τελευταία χρόνια.
Μόνο το 27,3% αξιολογεί θετικά τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ενώ οι βασικές αιτίες δυσαρέσκειας περιλαμβάνουν κακή οργάνωση, αναλογία προσωπικού προς ασθενείς, και ανεπαρκείς υποδομές.
Παρά την απογοήτευση, το 83% των πολιτών είναι ικανοποιημένο από το ιατρικό προσωπικό, ενώ το 48% από το νοσηλευτικό.
Διαβάστε παρακάτω

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας ξιφουλκεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για… αυξήσεις στους ενστόλους και όχι στους εργαζόμενους που υπάγονται στο υπουργείο του έρχεται ακόμη μια δημοσκόπηση να κάνει σμπαράλια το επίπλαστο κυβερνητικό αφήγημα για την κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στη χώρα.
Στην έρευνα που πραγματοποίησε η GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, οι πολίτες δίνουν μια ηχηρή απάντηση στον Άδωνη Γεωργιάδη και τα όσα προπαγάνδιζε για τα απογευματινά χειρουργεία.
Σε ποσοστό 43,4% οι ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά τη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού, ενώ μόλις το 27,3% την κρίνει θετικά. Παράλληλα, το 54,7% εκτιμά ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας έχει χειροτερεύσει τα τελευταία δύο – τρία χρόνια.
Στην έρευνα μεταξύ των πολιτών συμμετείχαν 1.066 άτομα, άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών, ενώ στην έρευνα μεταξύ ιατρών συμμετείχαν 760 διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την επικράτεια.
Οι πολίτες, πάντως, όπως καταγράφεται στην έρευνα δηλώνουν ικανοποιημένοι με το ιατρικό προσωπικό σε ποσοστό 83% και με το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 48%.
Βασικές αιτίες της δυσαρέσκειας για τις υπηρεσίες υγείας είναι:
- Κακή οργάνωση 73,5%.
- Όχι καλή αναλογία προσωπικού ασθενών 68,3%.
- Όχι καλές κτιριακές εγκαταστάσεις 53,5%.
- Όχι καλός εξοπλισμός 51,1%.
Στην έρευνα μεταξύ των πολιτών συμμετείχαν 1.066 άτομα, άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών, ενώ στην έρευνα μεταξύ ιατρών συμμετείχαν 760 διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την επικράτεια.