Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Στο «σκαμνί» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να καθίσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για εμβάσματα ύψους 5 εκατ. ευρώ που έστειλε στην Κύπρο.

Αν και πριν από καιρό επιβλήθηκε πρόστιμο στον τραγουδιστή για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, η υπόθεση δεν έκλεισε εκεί, αφού έχει και ποινικό σκέλος που τον οδηγεί στις δικαστικές αίθουσες.

Με βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο καλλιτέχνης παραπέμπεται σε δίκη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real, όπως αναφέρουν οι δικαστές σε έγγραφό τους,  «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».