Ένα ταξίδι γεύσεων και πολυτελείας στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, γνωστό για την προσέγγιση του στη «zero-waste» κουζίνα. Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης μοναδικά κρασιά και τη δυνατότητα να δειπνήσουν υπό το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και ρομαντισμού.

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ατελείωτες δυνατότητες για εξερεύνηση, μην παραλείψετε να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια, τέχνη και βιωσιμότητα. Το Λονδίνο, με τα πανέμορφα μνημεία του, τα εξαιρετικά μουσεία και τις μαγευτικές γειτονιές, είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε εξαιρετικά δείπνα και γευστικές περιπέτειες. Και τι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα δείπνο σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης;

Στο Greenwich, μια περιοχή γεμάτη πολιτιστική κληρονομιά, μπορείτε να ζήσετε μια γαστρονομική βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Το μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Old Royal Naval College, γνωστό για την ιστορική του σημασία και την εκπληκτική του αρχιτεκτονική, μετατρέπεται για μερικές νύχτες του χειμώνα σε έναν υπερπολυτελή χώρο γαστρονομικής απόλαυσης.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Η πρώτη από τις μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, με τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, ιδιοκτήτη του μηδενικών αποβλήτων εστιατορίου Silo, να επιμελείται το τριών πιάτων μενού που υπόσχεται να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σεφ θα αποκαλύψει την τέχνη του zero-waste μαγειρικής με γεύσεις που ξεχωρίζουν και πιάτα φτιαγμένα από υλικά που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, χωρίς να αφήνουν απολύτως τίποτα να πάει χαμένο.

Η γαστρονομική εμπειρία ξεκινά με εκλεκτούς μεζέδες και βιώσιμα αγγλικά κρασιά, και στη συνέχεια ακολουθεί το μενού με τρία πιάτα, με την επιλογή να συνοδευτεί από μοναδικά κρασιά ή αλκοολούχα φυτικά ποτά. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η δυνατότητα να απολαύσετε το δείπνο σας κάτω από το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, Helios, το μεγαλύτερο αστέρι του γαλαξία, που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορίας και μαγείας στο χώρο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση από τον σεφ, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της δημιουργίας βιώσιμων πιάτων και την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της γαστρονομίας.

Για τους ρομαντικούς του Λονδίνου, η Valentine’s Dinner στις 14 Φεβρουαρίου υπόσχεται να είναι μια εμπειρία γεμάτη ρομαντισμό και μαγεία. Στο Painted Hall του Greenwich, με το ζεστό φως και τη ζωντανή μουσική, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού, συνοδευόμενο από σαμπάνια, ενώ οι ζευγάρια θα μπορέσουν να ζήσουν την απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα με serenades και ροζ τριαντάφυλλα ως αναμνηστικό της βραδιάς.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Οι τιμές για τη βιώσιμη γαστρονομική εμπειρία ξεκινούν από £150 ανά άτομο, ενώ το Valentine’s Dinner είναι διαθέσιμο για £125.

Ποιος είναι ο σεφ Douglas McMaster

Ο Douglas McMaster ξεκίνησε την γαστρονομική του πορεία το 2003 στο τότε εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, Winteringham Fields, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να εργαστεί στο St. JOHN του Fergus Henderson, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της καριέρας του. Στη συνέχεια, πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια δουλεύοντας σε διάσημα εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως το The Fat Duck του Heston Blumenthal και το Noma στην Κοπεγχάγη, που έχει δύο αστέρια Michelin. Το 2011, ο McMaster λάνσαρε το Wasted, ένα pop-up εστιατόριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, δοκιμάζοντας την έννοια του zero-waste στη γαστρονομία.

Το 2014 άνοιξε το Silo στο Μπράιτον, επιτυγχάνοντας την πλήρη βιωσιμότητα με καινοτόμες πρακτικές όπως η παράδοση προϊόντων χωρίς συσκευασίες και η κομποστοποίηση εντός του χώρου. Το Silo έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Observer Food Monthly Award για το «Ηθικότερο Εστιατόριο της Βρετανίας» το 2016, και το βραβείο «Πιο Καινοτόμο Εστιατόριο» στα Craft Guild of Chefs Awards το 2018. Πρόσφατα, το Silo επιλέχθηκε για υποψηφιότητα στα ‘World Restaurant Awards 2019’ για την καινοτομία και τις ηθικές πρακτικές του.

Με μια σειρά από σημαντικά βραβεία, όπως το «BBC Young Chef of the Year» και το «Πιο Καινοτόμος Σεφ της Βρετανίας», ο Douglas McMaster έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην sustainable γαστρονομία.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Πριγκίπισσα Diana: Ο μαγευτικός παράδεισος που κατέκτησε την καρδιά της

Το νησί Νέβις στην Καραϊβική, αγαπημένο προορισμό της πριγκίπισσας Diana, προετοιμάζεται για αύξηση του τουρισμού με την επέκταση του αεροδρομίου του, που θα επιτρέπει απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ. Ο...

Η Ιταλία σε ράγες: Το La Dolce Vita Orient Express μεταμορφώνει το ταξίδι σας σε χλιδάτη εμπειρία!

Το άρθρο παρουσιάζει το νέο πολυτελές τρένο La Dolce Vita Orient Express, που προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στην Ιταλία. Με 12 ανακαινισμένα βαγόνια της δεκαετίας του 1960, οι...

AEGEAN: Εντυπωσιακές πληρότητες σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα

Η AEGEAN καταγράφει εντυπωσιακές πληρότητες στις πτήσεις της κατά την πασχαλινή περίοδο, με ποσοστά που κυμαίνονται από 75% έως 95%. Η σύμπτωση του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα ενθαρρύνει τις...

Solo travel & προστασία: 6 μυστικά για ανέμελα ταξίδια

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Airbnb, οι αναζητήσεις για σόλο ταξίδια έχουν αυξηθεί δραματικά, με τις γυναίκες να αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ταξιδιωτών. Ωστόσο, η ασφάλεια παραμένει κρίσιμη. Το άρθρο...

Οι αεροπορικές εταιρείες που στοχεύουν ακόμη στη χλιδή της «πρώτης θέσης»

Το άρθρο εξετάζει την τρέχουσα κατάσταση της πρώτης θέσης στις αεροπορικές εταιρείες, όπου ορισμένες, όπως η American Airlines και η United Airlines, μειώνουν ή καταργούν τις υπηρεσίες πρώτης θέσης...

Αποκαλύπτονται οι χρυσές πόλεις του πλανήτη για το 2025

Η τελευταία έκθεση της Henley & Partners, σε συνεργασία με τη New World Wealth, αποκαλύπτει τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου για το 2025, βασισμένη στον αριθμό εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων...

Εξερεύνησα τη Σκανδιναβία για 6 ημέρες και…

Ο ταξιδιώτης περιγράφει την εμπειρία του από ένα 6ήμερο ταξίδι στη Σκανδιναβία, εστιάζοντας κυρίως στη Δανία και τη Σουηδία. Ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, αναδεικνύει τη μαγεία της πόλης με...

Επανάσταση στα ταξίδια – Καταργούνται boarding pass και check-in;

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) προγραμματίζει μια επαναστατική αλλαγή στα αεροπορικά ταξίδια, με την εισαγωγή της «ψηφιακής ταυτότητας ταξιδιώτη», που αναμένεται να εφαρμοστεί εντός τριών ετών. Οι επιβάτες...

Aegean: Απευθείας πτήσεις συνδέουν Σμύρνη και Θεσσαλονίκη

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε τέσσερις νέες απευθείας πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος και η Μύκονος, καθώς και μια νέα σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, που...

Πάσχα εκτός πόλης: Χωριά, Χαλκιδική, νησιά μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες – Οι τιμές για last minute αποδράσεις

Το άρθρο εξετάζει τις δημοφιλείς επιλογές για πασχαλινές αποδράσεις, εστιάζοντας σε προορισμούς όπως η Χαλκιδική, τα ελληνικά νησιά και πόλεις του εξωτερικού. Η Χαλκιδική, με τα παραδοσιακά χωριά της,...

Μαγευτικό Πάσχα με τους Αγαπημένους σας στη Φούρκα της Χαλκιδικής!

Το άρθρο προτείνει τη Φούρκα της Χαλκιδικής ως ιδανικό προορισμό για το Πάσχα, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη ήλιο, φύση και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το Soleado Luxury Villas διαθέτει πολυτελείς...

ΔΥΠΑ: Πασχαλινή απόδραση με επιδοτούμενα voucher κοινωνικού τουρισμού

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ανακοίνωσε την προσφορά επιδοτούμενων voucher κοινωνικού τουρισμού για πασχαλινές διακοπές, επιτρέποντας στους δικαιούχους να απολαύσουν μέχρι 6 διανυκτερεύσεις σε 1.444 συμμετέχοντα καταλύματα. Ιδιαίτερες προϋποθέσεις...

Hampton Court Palace Tulip Festival: Η Άνοιξη αποκαλύπτεται σε όλη της τη μαγεία

Το ετήσιο Tulip Festival στο Hampton Court Palace, που διεξάγεται από τις 11 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, μεταμορφώνει τους κήπους του ιστορικού παλατιού σε έναν εντυπωσιακό παράδεισο με...

Emirates: Καινοτομεί παγκοσμίως ως η πρώτη αεροπορική με πιστοποίηση για αυτισμό

Η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που αποκτά πιστοποίηση για την εξυπηρέτηση ατόμων με αυτισμό, στοχεύοντας στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της υποστήριξης των επιβατών με ειδικές...

Taste Atlas: Ποιο ελληνικό νησί συγκαταλέγει στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτη

Η Σίφνος κατέχει τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο γαστρονομικών προορισμών της ιστοσελίδας Taste Atlas, κυρίως λόγω της παραδοσιακής μελόπιτας που βαθμολογείται με 4,6/5. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης...

Άνδρος ανακαλύφθηκε όχι μόνο στις Κυκλάδες αλλά και στις… Μπαχάμες

Στο άρθρο αναφέρεται η ύπαρξη ενός νησιού ονόματι Άνδρος στις Μπαχάμες, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του συμπλέγματος και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική Άνδρο. Το νησί, που...

Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών: Το μαγευτικό κατοικημένο νησάκι στην καρδιά της λίμνης

Η νησίδα του Αγίου Αχίλλειου, που βρίσκεται στη Μικρή Πρέσπα, είναι το δεύτερο κατοικημένο νησί σε λίμνη της Ελλάδας και συνδέεται με την απέναντι όχθη μέσω πλωτής γέφυρας. Στην...

Αποκαλύφθηκε ο κορυφαίος ρομαντικός παράδεισος της Ευρώπης

Η Ελβετία αναδείχθηκε ως ο πιο ρομαντικός προορισμός στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας European Waterways, που αξιολόγησε προορισμούς βάσει γαστρονομικών και οινικών προσφορών. Με 269 πόντους, η...

La Forêt Secrète: Το θαύμα της Γαστρονομίας στη Disneyland Παρισιού με τη μαγική πινελιά του σεφ Jean Imbert

Στην καρδιά της Disneyland στο Παρίσι, ο βραβευμένος σεφ Jean Imbert εγκαινίασε το νέο του εστιατόριο "La Forêt Secrète" στις 7 Μαρτίου 2025. Το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική...

Οι δέκα οικονομικότερες και πολυτελέστερες ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομία και διασκέδαση

Η πλατφόρμα κρατήσεων Omio δημοσίευσε μια μελέτη που αναδεικνύει τις δέκα οικονομικότερες και πολυτελέστερες ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομία και διασκέδαση. Στην κορυφή της λίστας για τις πιο οικονομικές επιλογές βρίσκεται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ